úterý 11. prosince 2012

Vítejte na blogu City Dog

Co zde najdete?
Najdete zde všelijaké informace týkající se výchovy a výcviku psů a kynologie obecně. Co je psa dobré naučit, jak toho docílit a čeho se naopak vyvarovat. Pokud by kohokoliv z vás napadlo nějaké téma, ke kterému byste chtěli, abych se vyjádřil nebo s něčím poradil, tak mi neváhejte napsat. Budu naopak moc rád.

Proč jsem se rozhodl psát blog?
Spousta (a bohužel naprostá většina) majitelů psů neví, jak se ke svým psům chovat. Neví, jak s nimi komunikovat, kdy je pochválit a kdy je naopak zkorigovat tak, aby nedělali to, co se nelíbí nám nebo to, co jim samotným může být nebezpečné. Jelikož cesta k tomu, abychom vychovali ovladatelného a sebevědomého psa, se  řídí v zásadě velmi podobnými pravidly, myslím si, že pár tipů, jak psa vychovávat, by se mohlo hodit. Zvláště pak těm, se kterými společně cvičíme jejich pejsky.

Co odborná literatura?
Samozřejmě, že odborná literatura vám poskytne obsáhlejší a tedy i lepši informace. Pokud máte dostatečný elán si otevřít nějakou z mnoha knih, jak vychovávat psy, bude to jistě velmi moudré a chválihodné řešení, které mohu jen doporučit. Bohužel realita je taková, že knihy se nikomu číst moc nechce a ve finále většina lidí neumí ani psa pochválit, natož aby ho naučili, aby přišel na zavolání. Proto tedy tento blog.

Výhoda blogu!
Obrovskou výhodou blogu je, že mohu pružně reagovat na to, co vás nejvíce pálí a v čem potřebujete poradit. V takovém případě mi neváhejte napsat na adresu citydog@citydog.cz nebo třeba na naši facebookovou stránku City Dog.

Metodologie je různorodá!
Každý kynolog, cvičitel, výcvikář (na pojmenování nezáleží) má svůj styl výchovy. Metod výchovy a výcviku psů je mnoho a názorů na to, která z nich je ta nejlepší, ještě víc. Je tak velmi pravděpodobné, že ne každému se budou moje metody zamlouvat. Je to v pořádku. Zastávám názor, že každý pejskař by si měl vybrat výcvikáře, kterému důvěřuje a věří v jeho úsudek. Pokud to tak není, nebude fungovat vztah mezi nimi a s pochybnostmi, nebude fungovat ani výchova psa.

Budu zde tedy prezentovat metody, které fungovaly při výchově mého psa a věřím, že s drobným přizpůsobením budou fungovat i ujiných. Nikde však není napsáno, že to jsou ty nejlepší a neomylné metody.  Jsou to ale metody, které fungovaly u mě a u spousty jiných psů.

Žádné komentáře:

Okomentovat